Adrian Volintiru a fost demis de la conducerea Romgaz

Adrian Volintiru a fost demis de la conducerea celui mai mare producător de gaze din România de către Consiliul de Administraţie al Romgaz.

Numit în funcție în octombrie 2018, pentru o perioadă de 4 ani, mandatul lui Adrian Volintiru a fost revocat, miercuri, de către CA al Romgaz.

”Consiliul de Administraţie al Romgaz, prin Hotărârea nr. 1/13 ianuarie 2021,a revocat pe Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între Romgaz şi acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al Romgaz”, a anunţat compania.

Adrian Volintiru a declarat pentru Ziarul Financiar că nu i s-a adus nicio motivare pentru revocarea din funcție. „Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, spune Adrian Volintiru.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

Romgaz are peste 6.000 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole