Adriana Pistol, reprezentanta INSP, explică diferențele dintre carantinare și izolare

Reprezentanta INSP, Adriana Pistol, anunță că între vaccinați și nevaccinați vor exista diferențe în ceea ce privește perioada de carantinare. Pistol spune că în funcție de gravitatea bolii, dar și de trecerea prin boală sau vaccinare, perioada de carantinare sau izolare diferă.

Am decis că persoanele care au trecut prin boală sau sunt vaccinate, carantinarea să dureze cinci zile. Persoanele bolnave sunt izolate vreme de șapte zile. Persoanele care sunt nevaccinate și devin pozitive vor fi izolate zece zile dacă forma de îmbolnăvire este una fără complicații”, a declarat Adriana Pistol.

Întrebată în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, ținută vineri, dacă este târziu pentru adoptarea certificatului verde, Adriana Pistol a spus: „În acest moment, încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat, dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni s-ar putea să devină într-adevăr târziu„.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F252777860302869%2F&show_text=false&width=560&t=0https://web.facebook.com/v12.0/plugins/like.php?

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole