AEP a acreditat 15 observatori internaţionali la alegerile de mâine

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că a acreditat 15 observatori internaţionali, dintre care 13 sunt reprezentanţi ai ambasadelor străine în România, pentru alegerile locale de duminică.

Conform AEP, în vederea observării alegerilor locale, instituţia a eliberat 84 de acreditări, cele mai multe fiind solicitate de asociaţii şi fundaţii.

AEP precizează totodată că a acreditat şi 15 observatori internaţionali, dintre care 13 sunt reprezentanţi ai ambasadelor străine în România.

De asemenea, au fost acreditaţi 15 jurnalişti străini, de la MTVA, European Pressphoto Agency (EPA), Agence France-Presse (AFP), Associated Presse (AP) şi ARTE.

Potrivit legii, persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6.00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, precum şi la operaţiunile efectuate de birourile electorale pentru votul prin corespondenţă, numai pe baza ecusonului emis de către asociaţia sau fundaţia acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, reprezentanţii mass-media şi observatorii nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...