Aer irespirabil după un incendiu la o fostă groapă de gunoi

Acum două zile, la o fostă groapă de gunoi din Roma, Malagrotta, a fost un incendiu puternic. Nu a fost pericol de extindere a focului la alte obiective. Numai că, după ce s-a stins vâlvătaia, oamenii se plâng că aerul e insuportabil și irespirabil.

Așa că, Arpa, Agenția Regională pentru Protecția Mediului din Lazio, a început să ia probe pentru analiză. Rezultatele vor fi disponibile în următoarele zile. Nu există, deocamdată, în afară de mirosul remarcat de cetățeni, probleme ori situații anormale.

Monitorizarea aerului se face la doi kilometri și jumătate în jur de locul incendiului. Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a declarat în legătură cu incendiul și posibila poluare a aerului: „Pot anticipa primele date pe care ni le va transmite Arpa.

Unitățile de control au analizat praful și, din fericire, nu indică momentan vreo depășire a limitelor legale. Vom avea datele în 48 de ore. În orice caz, ca măsură de precauție, am emis ordin de închidere a grădinițelor în zona de 6 kilometri”.

Monitorizarea aerului la Roma continuă. În același timp, autoritățile caută o soluție pentru a preveni un alt incendiu la altă rampă cu deșeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj păstorită de SRI denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...