Aeroportul din Kandahar, ținta a trei rachete: Pista a fost avariată, iar zborurile anulate

Aeroportul din Kandahar a fost atins de trei rachete, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pista a fost avariată, iar zborurile anulate.

Kandahar este un oraş important situat în sudul Afganistanului

`Două dintre rachete au avariat pista (…), iar din acest motiv toate zborurile de la şi către aeroport au fost anulate”, a anunţat directorul aeroportului din Kandahar Massoud Pashtun, o informaţie confirmată de către un reprezentant al Aviaţiei Civile de la Kabul, conform AFP.

Talibanii, care poartă de trei luni o ofensivă în toate direcţiile în întregul Afganistan, s-au apropiat, în ultimele săptămâni, de Kandahar, ”leagănul” mişcării talibane, şi au ajuns la marginea celui de-al doilea oraş din ţară ca populaţie – 650.000 de locuitori.

În cadrul acestei ofensive, lansată în paralel cu retragerea definitivă a trupelor internaţionale din Afganistan, care aproape s-a încheiat, talibanii au cucerit vaste porţiuni rurale ale teritoriului afgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...