Afacerea pantofilor de primăvară, de 250 de euro perechea, regizată de directorul general de la Romsilva

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că actualul director general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva impus de PNL, Teodor Țigan, este un personaj controversat, care, indiferent de cine a fost la guvernare, el fost menținut vreo 13 ani la conducerea Direcției Silvice Arad.

În urma dezvăluirilor noastre, acesta ne somează, printr-o notificare scrisă, să-i prezentăm dovezile „că sunt autorul unor fapte”, iar dacă nu i le prezentăm ne va da în judecată.

Teodor Țigan, prietenul lui Adam Crăciunescu

Dar, PUTEREA nu îi va prezenta directorul general numeroase dovezi pe care le deținem. În schimb, vom continua să prezentăm o serie „performanțe” ale acestuia pe baza documentelor pe care le deținem.

Și, ca atare, îi vom reaminti domnului Teodor Țigan despre afacerea pantofilor de vară pe care o regizase, în urmă cu doi ani, împreună cu prietenul său, fostul director PSD al RNP, Adam Crăciunescu, pe vremea când era director al Direcției Silvice Arad.

Direcția Silvică Arad condusă de către Teodor Țigan, unitate fără personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, a atribuit, la începutul lunii februarie 2019, „pe repede înainte, adică fără licitație, pe criteriul prețul cel mai scăzut”, unei firme de apartament din Timișoara, de fapt singurul ofertant, un contract de aproape 400.000 de lei pentru achiziționarea de pantofi de primăvară, la un preț de lux.

Numai că afacerea a picat ca urmare a intervenției fostului director general al RNP, Gheorghe Mihăilescu, care a anulat licitația organizată atunci de Teodor Țigan. „Regizorul” acelei achiziții de succes a fost, prietenul lui Teodor Țigan, Adam Crăciunescu, fost director general al Romsilva pe vremea lui Victor Ponta, la aceea vreme  consilier al actualului directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Punct ochit, punct lovit: Licitație cu dedicație, de vreo 80.000 de euro

Potrivit anunțului de atribuire numărul 190574/01.02.2019, Direcția Silvică Arad condusă de Teodor Țigan urma să achiziționeze de la firma „Bradul Alb” din Timișoara, pentru suma de 391.000 de lei, adică circa 85.000 de euro, „încălțăminte de oraș”, mai exact 75 de perechi pentru personalul TESA și 254 de perechi pentru personalul de teren.

Practic, firma de apartament din Timișoara, care are ca obiect „activități de servicii anexe silviculturii”, urma să vândă către D.S. Arad 339 de perechi de încălțăminte de oraș la un preț exorbitant, numărul perechilor depășind numărul de angajați ai direcției.

O pereche de pantofi de primăvară costa, în medie, 1.155 de lei, adică 250 de euro. Potrivit anunțului postat pe SEAP, persoana de contact din partea RNP care s-a ocupat de această licitație este nimeni altul decât fostul director general al Romsilva din guvernarea Ponta, Adam Crăciunescu, cel care, între 1997 și 1998, dar și între 2001 și 2003, a fost directorul Direcției Silvice Arad.

Întâmplător sau nu, firma de apartament care va livra perechile de pantofi de primăvară pentru silvicultorii arădeni, la prețul de 250 de euro bucata, este din Timișoara, orașul în care locuiește și Adam Crăciunescu.

Trebuie subliniat faptul că, firma de apartament din Timișoara, cu doar trei angajați, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 1.701.226 de lei, adică de vreo patru ori mai mare decât contractul cu pantofii de primăvară primit de la Romsilva.

De asemenea, mai trebuie spus că, Adam Crăciunescu a fost numit director general al RNP pe vremea guvernării Ponta și a fost trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale de păduri în dosarul Paltin Sturza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...