Afacerea ROMARM, o „bombă cu explozie întârziată”

Afacerea ROMARM, în care procurorii DNA îi cercetează acum pe Victor Pițurcă, pe Alexandru Pițurcă și pe Gabriel Țuțu, pare să aibă ramificații mult mai sus, care urcă până la fostul premier Ludovic Orban.

Scandalul ROMARM se referă la cumpărarea, de către această firmă, sub mandatul directorului general Gabriel Țuțu, a șapte utilaje care ar fi urmat să producă măști sanitare. Utilajele, provenite din China, au fost instalate la Uzina de Produse Speciale Dragomirești (județul Dâmbovița), care face parte din grupul ROMARM. La Dragomirești însă, utilajele s-au dovedit lipsite de fiabilitate și, drept urmare, n-au putut fi folosite.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe”, afirmă procurorii DNA. În paralel, Gabriel Ţuţu, șeful ROMARM, ar fi facilitat livrarea, către MApN, de măști sanitare care s-au dovedit a fi neconforme. „Suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, afirmă DNA.

Mită de 50.000 de lei

Afacerea ROMARM s-a derulat în perioada anilor 2020 – 2021, fiind favorizată de faptul că, sub presiunea pandemiei, România avea urgent nevoie de materiale de protecție sanitară. În aprilie 2020, premierul de atunci, Ludovic Orban, făcea o vizită la Dragomirești și prezenta importarea noilor utilaje drept un mare succes al statului român. „Am purtat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de Produse Speciale de la Dragomireşti”, declara Orban.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...