Afaceristul Doru Bertea s-a sinucis. El era cercetat în două dosare de procurorii anticorupție

Publicat: 04 mai 2021, 11:01, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Afaceristul Doru Bertea s-a sinucis. El era cercetat în două dosare de procurorii anticorupție
sinucidere, spânzurat

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, s-a spânzurat. Bărbatul era cercetat în două dosare de către procurorii anti-corupție pentru dare de mită, aflându-se în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj.

Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov îi făcea lui Bertea o adevărată informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar și asigurându-l că ” acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (n.r. – fost consilier județean și  președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov), informează newsbv.ro.

Doru Bertea a dorit să afle, din  nou, dacă a fost numai el vizat de informațiile acumulate în dosar, iar Emanoil Mirică l-a asigurat că familia Bertea are o poziție „discretă”, astfel că nu atrage atenția asupra sa.

Legătura lui Bertea cu acest dosar de corupție este aceea că firma sa – Chantal Sante – „a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, pe preț supraevaluat, exagerat, achiziționat la un preț decent de la societatea Lianmed”.

Citește și: