AFEER va reprezenta și furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER a primit acordul instanţelor româneşti pentru schimbarea statutului şi a numelui, deoarece organizaţia va reprezenta şi furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică.

Astfel denumirea va fi schimbată în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

„Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociaţia a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, altfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor aşteptat, pentru că majoritatea furnizorilor şi traderilor de energie electrică din ţară deţin şi licenţe în domeniul gazelor naturale. De altfel, şi autorităţile naţionale – ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare – se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice şi al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internaţional, este o organizare obişnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanţe, şi noi am devenit oficial Asociaţia Furnizorilor de Energie din România”, a declarat Ion Lungu, preşedinte.

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea statutului Asociaţiei.

„Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociaţiei, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor şi traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România şi posesorii de licenţă de agregare. Companiile de avocatură sau consultanţă cu reputaţie, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalităţi marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici”, a precizat Ion Lungu.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...