Afganistan: Cel puţin 22 de răniţi într-o explozie la Kabul

O bombă a explodat într-o stradă aglomerată plină de cumpărători sâmbătă în capitala Afganistanului, Kabul, şi cel puţin 22 de persoane au fost rănite, au declarat oficiali ai serviciilor spitaliceşti şi martori, citaţi de Reuters.

Explozia a avut loc într-un cartier de vest al oraşului unde membri ai comunităţii musulmane şiite minoritare se întâlnesc în mod regulat.

Imagini video postate online arătau ambulanţe care se grăbeau să ajungă la locul exploziei, aflat de asemenea în apropierea staţiilor de autobuz.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al talibanilor a declarat că o echipă de anchetă se afla la locul exploziei pentru a ajuta răniţii şi evalua numărul victimelor.

Niciun grup militant nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, produs înaintea de sărbătoarea Ashura, care comemorează martiriul imamului Hussein, un nepot al profetului Mahomed, marcată în principal de musulmanii şiiţi.

Vineri, cel puţin opt persoane au fost ucise şi 18 rănite într-o explozie la Kabul. O bombă a fost detonată de Stat Islamic (SI), o grupare militantă musulmană sunită.

SI nu controlează niciun teritoriu în Afganistan dar vizează în atacuri ucigaşe minorităţile religioase din ţară, precum şi patrule ale talibanilor.

Autorităţile talibane musulmane sunite, care au reluat controlul asupra Afganistanului anul trecut după o insurgenţă de două decenii, au declarat că vor oferi mai multă protecţie pentru moscheile şiite şi alte facilităţi.

Nu există date de recensământ actualizate, dar estimările indică dimensiunea comunităţii şiite din Afganistan la 10-20% din populaţia de 39 milioane de locuitori, inclusiv tadjici vorbitori de persană şi paştuni, precum şi minoritatea hazara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...