Africa de Sud: Clădirea parlamentului din Cape Town a fost distrusă parțial de incendiu. Un suspect a fost arestat

Un violent incendiu continua să devasteze duminică seara clădirea parlamentului Africii de Sud, din oraşul Cape Town, iar poliţia, care privilegiază pista unei mâini criminale, a arestat un bărbat de 51 de ani ce va fi adus în faţa justiţiei, transmite AFP.

„Un bărbat a fost arestat în interiorul parlamentului, el este încă interogat în cadrul unei anchete penale. El va compărea în faţa justiţiei marţi”, a declarat pentru AFP Thandi Mbambo, purtător de cuvânt al unităţii de elită a poliţiei sud-africane, Hawks.

Nu au fost raportate victime, însă incinta Adunării Naţionale din aripa cea mai recentă a edificiului a fost complet distrusă.

„Sala unde se reuneau membrii a ars în întregime”, a declarat purtătorul de cuvânt al legislativului, Moloto Mothapo, menţionând că, potrivit primelor constatări, „focul s-a declanşat în două focare în două părţi distincte ale parlamentului”.

„S-ar părea că sistemul de stingere automată nu a funcţionat aşa cum trebuia”, a declarat presei preşedintele Cyril Ramaphosa, deplasat la faţa locului. „Activitatea parlamentului va continua”, a adăugat preşedintele, care urma să pronunţe în această incintă un discurs către naţiune în februarie.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05.00 (03.00 GMT) în aripa cea mai veche a edificiului, terminată în 1884, cu săli placate cu lemn preţios şi unde se întruneau înainte parlamentarii. În această parte istorică, acoperişul s-a prăbuşit, ‘nu a rămas nimic din el’, a constatat responsabilul serviciilor de securitate şi de urgenţă al municipalităţii, Jean-Pierre Smith.

Amploarea totală a pagubelor provocate clădirii, ce adăposteşte o colecţie valoroasă de cărţi şi de artă, nu este cunoscută deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...