Aglomeraţie la punctele de frontieră, în special la Nădlac. Care este cauza

Publicat: 20 aug. 2021, 10:57, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Aglomeraţie la punctele de frontieră, în special la Nădlac. Care este cauza

Unele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate vineri dimineaţă, iar la Nădlac II se aşteaptă cel puţin o oră pentru verificarea documentelor şi tranzitare, deşi a fost suplimentat numărul arterelor de control, informează Poliția de Frontieră. Potrivit sursei citate, mulţi români care lucrează în străinătate se întorc în statele în care sunt angajaţi. Totodată, numeroşi români din ţară pleacă în concendiu, în special începând de vineri dimineaţă. 

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă 60 de minute pe sensul de ieşire din România, pe cele şase artere deschise pentru traficul de călători şi autoturisme.

Aplicaţia informează că se înregistrează un „număr foarte mare de călători şi mijloace de transport care se prezintă pentru verificările la frontieră pe sensul de ieşire din ţară”.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că în această perioadă a sezonului estival sunt zile cu număr mai mare de călători care tranzitează frontiera, în special în weekend. Potrivit sursei citată de Agerpres, mulţi români care lucrează în străinătate şi au fost în ţară în ultimele săptămâni pentru a-şi petrece vacanţa alături de familii se întorc în statele în care sunt angajaţi. Totodată, numeroşi români din ţară pleacă în excursii în străinătate, în special începând de vineri dimineaţă, când punctele de frontieră se aglomerează.

Aplicaţia de monitorizare a traficului la frontieră mai arată că şi la Petea, în Satu Mare, se aşteaptă cel puţin 60 de minute pe sensul de ieşire din România, aici fiind deschise tot şase artere de control.