Ai de-a face cu Euroins? Iată pașii pentru a-ți recupera banii. GHID COMPLET DOSAR DAUNĂ

Falimentul Euroins a dat peste cap piața de asigurărilor RCA din România, dar și programul de funcționare al celor de la Fondul de garantare al Asiguraților, cel la care te duci și deschizi dosarul de daună.

Criza declanșată de falimentele City și Euroins a dat peste cap funcționarea întregii piețe de asigurări RCA din România, dar și funcționarea celor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Pe site-ul FGA sunt afișate programări la dosare de daună de la City până pe 24 martie, ceea ce înseamnă că, dacă, din păcate ai de recuperat banii dintr-un dosar de daună la Euroins, așteptarea s-ar putea prelungi cel puțin până anul viitor.

„În prezent sunt în analiză Cererile de plată aferente daunelor materiale – Anexa 10:  înregistrate de FGA până la 24 Martie 2022.

FGA analizează Cererile de plată în ordinea înregistrării acestora la Fond, pe următoarele categorii:

cereri de plată formulate în temeiul dosarelor de daună aferente daunelor materiale, deschise de FGA sau CITY;

cereri de restituire prime;

cereri de plată formulate pentru vătămări corporale sau decese;

cereri de plată formulate în temeiul unor sentințe judecătorești definitive.

Menționăm faptul că, fluxurile de instrumentare sunt diferite pentru fiecare dintre aceste categorii, luând în considerare prevederile legale aferente”, se arată pe site-ul celor de la FGA.

Câți bani au fost plătiți până acum de la FGA către cei cu daune

Fondul de garantare a asiguraților a avizat, până la 31 August 2022, 40.305 cereri de plată, în cadrul Comisiei Speciale.

Plățile efectuate de Fond până la data menționată, pentru creditorii de asigurare ai Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, au ajuns astfel, la un total de aproximativ 385 milioane lei.

Cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori la FGA, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

 În prezent, FGA a finalizat procesul de înregistrare a cererilor de plată primite până la data de 31 August 2022. Numărul total de cereri înregistrate este de aprox. 248.000.

Care sunt etapele soluționării cererilor de plată

Evaluare/atașare cerere de plată la dosar;

Analiză;

Înaintat spre aviz Comisiei Speciale;

Aprobat/Respins în Comisia Specială;

Plată;

Transmitere Decizie Motivată în cazul cererilor de plată aprobate partial/respinse.

Cum deschid un dosar de daună la Fondul de Garantare al Asiguraților

FGA recomandă creditorilor de asigurare care doresc să transmită documente Fondului, să realizeze acest demers prin una dintre variantele:

  • Online, prin Email la adresele dedicate sau prin Poștă:
  • Documente aferente plății:

– Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă (Anexa 9): Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9 / Email: cerere.plata@fgaromania.ro
– Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor (Anexa 10): Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor / Email: cerere.plata@fgaromania.ro

Pentru solicitări informații, petiții/reclamații, la adresele de email:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...