Ai vrea să îți testezi animalul de companie? Iată ce fac locuitorii din Seul

Guvernul metropolitan din Seul va pune dispoziție persoanelor interesate teste Covid pentru câini și pisici, după cum a precizat Park Yoo-mi, responsabilă pentru sănătate în administrația metropolei din Coreea de Sud.

Anunțul autorităților din capitala Coreei de Sud a venit la câteva săptămâni după confirmarea primului caz de coronavirus la un animal de companie, mai exact o pisicuță, potrivit AFP.

Testele sunt disponibile doar pentru animalele care prezintă simptome: febră, dificultăți de respirație, secreții nazale în exces. Testarea se va realiza de o echipă medicală care se va deplasa la domiciliul proprietarului animalului.

Pisicile se pot infecta reciproc

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, însă câinii nu ar fi vulnerabili în mod special la acesta, potrivit unui studiu publicat de revista Science.

S-a descoperit că pisicile se pot infecta reciproc prin picături de secreţii respiratorii. Pisicile infectate prezentau urme de virus în gură, nas şi intestinul subţire. În plus, puii de pisică expuşi la virus au prezentat leziuni importante la nivelul plămânilor, nasului şi gâtului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...