Aici s-a ajuns: Vocea lui Einstein trece la inteligența artificială

Albert Einstein devine digital. Vocea sa a fost sintetizată pentru a fi împrumutată unui program de inteligență artificială. Acesta e rezultatul experimentului a două companii.

Companiile își propun să pună bazele conversațiilor interactive între ființele umane și inteligența artificială. Prima companie, Aflorithmic, este activă în producția de conținut audio. Și colaborează cu UneeQ, care se ocupă cu crearea de platforme digitale pentru a realiza un prototip de inteligență artificială care să permită comunicarea în mod interactiv, potrivit ansa.it.

A fost ales pentru reputație

Alegerea vocii pentru inteligența artificială a „căzut” pe figura iconică a lui Einstein, datorită „reputației sale de geniu, căruia mulți ar fi dorit să îi adreseze întrebări, dacă l-ar fi putut întâlni personal”, scriu cele două companii. Obiectivul „este de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a adresa platformei digitale întrebări practice despre viața și știința lui Einstein, la fel ca și cum ar vorbi cu celebrul fizician”.

„Este o probă de principiu și, din acest motiv, este important să fim cât mai realiști posibil. Așa am ales să pornim de la înregistrările istorice ale vocii lui Einstein. O voce „amabilă, reflexivă, lentă și cu un puternic accent german”, observă autorii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...