Ajutor de stat de 20 milioane euro pentru producătorul de tractoare Irum

Premierul Nicolae Ciucă, care s-a aflat joi în vizită la Reghin la fabrica de tractoare Irum, a anunțat că producătorul român a primit un ajutor de stat în valoare de 20 milioane euro pentru extinderea activității.

”Mă bucur să constat cum o industrie cu tradiţie în România, cea a utilajelor folosite în agricultură, este susţinută şi adaptată cu profesionalism la cerinţele tehnologice actuale de către singura fabrică de tractoare românească, Irum S.A. din Reghin, pe care am avut ocazia să o vizitez astăzi. Investiţiile care am văzut că s-au făcut după privatizare, inclusiv cu sprijin guvernamental şi prin înfiinţarea unui centru propriu de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere, stau la baza profilului dinamic al producţiei companiei, care în ultimii ani şi-a adăugat în portofoliu tipuri noi de utilaje produse, între care şi noua gamă de tractoare de concepţie românească, pe lângă utilajele pentru industria forestieră”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a mai precizat că unitatea de la Reghin se numără printre beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor cu impact major în economie.

”Agricultura românească are nevoie de astfel de utilaje, iar Guvernul va sprijini în acest sens spiritul antreprenorial şi capitalul românesc, pentru că ne dorim ca exemplele de bune practici să se multiplice”, a arătat Ciucă.

Premierul agricol a vizitat, joi, mai multe unități de producție din județul Mureș – fabrica de produse lactate Mirdatod din Ibăneşti, combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş şi Irum Reghin.

Citeste si Șoc pentru oieri: Zero cerere din partea țărilor arabe pentru mielul românesc, în martie. EXCLUSIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...