Ajutor pentru Constanța: donaţie de 200.000 de măşti şi 4.000 de teste pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan

Publicat: 04 dec. 2020, 08:22, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Ajutor pentru Constanța: donaţie de 200.000 de măşti şi 4.000 de teste pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan

Municipiul Constanța va primi o donație de 200.000 de măști de protecție și 4.000 de teste rapide pentru coronavirus din partea unui oraș din Taiwan și a unei asociații, a anunțat Primăria Constanța.

Astfel, conform sursei citate, valoarea totală a testelor depășește 10.000 de euro.

Primăria oraşului Kaohsiungd donează 200.000 de măşti faciale de protecţie de unică folosinţă pentru protejarea cetăţenilor municipiului, iar acestea vor ajunge în perioada imediat următoare. Ceremonia online de predare simbolică a măştilor de protecţie a avut loc joi, la aceasta participând primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi Chen Chi-Mai.

 Conform sursei citate, donaţia a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de David Nan-Yang Lee, şi Asociaţia ROTA pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan, reprezentată de Constantin Damov, preşedinte, şi Cristina Neacşu, secretar al Asociaţiei.

Ajutor pentru Constanța

„Vergil Chiţac a menţionat în context că situaţia pandemică din municipiul Constanţa şi în general din judeţul Constanţa şi din România rămâne în continuare gravă şi îngrijorătoare, necesitând soluţii şi măsuri urgente de sprijin”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

Totodată, Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan “ROTA” va sponsoriza municipiul Constanţa transferând, într-o primă etapă, 1.700 seturi de teste rapide COVID, iar apoi alte 2.300 de teste rapide. Valoarea totală a acestora este de 10.626 de euro.

Primăria municipiului Constanţa a mai anunţat că va crea lanţul logistic pentru toate donaţiile în curs de a fi primite şi recepţionate, iar cele 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide să ajungă urgent la beneficiari.