Ajutorul de Covid – Sumele plătite pe fiecare specie, de la 49 lei la 170 lei pe cap de animal

Plăţile aferente schemelor de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovin, suin şi avicol, pentru anul 2022 au atins o  sumă de peste 321,9 milioane de lei, potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pentru sectorul bovin au fost efectuate, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID, plăţi de 170,1 milioane de lei pentru 92.097 de beneficiari, pentru sectorul suin – 97,03 milioane de lei pentru 239 de beneficiari şi pentru sectorul avicol – 54,8 milioane de lei pentru 309 de beneficiari.

Cuantum pe cap de animal

Cuantumurile stabilite pentru fiecare sector sunt următoarele: bovine – 126,83 lei/cap de animal; pentru suine – pentru capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare, echivalent UVM – 49,441 lei/UVM, iar pentru efectivele de suine, echivalent UVM – 170,63 lei/UVM; avicol – pentru efectivele de păsări şi capacităţi de producţie a staţiilor de incubaţie, echivalent UVM – 50,48 lei/UVM.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 290.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Naţională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr.51/2022, respectiv 4,9441 lei/euro.

APIA precizează că nu se acordă plăţi ulterior datei de 30 iunie 2022, în caz că se constată că acestea nu au putut fi efectuate dintr-o cauză imputabilă beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...