Ajutorul de șomaj și mai multe ajutoare sociale se măresc. Noile valori anunțate de Ministerul Muncii

Indemnizația de șomaj, prima de inserție, subvenția pentru persoane marginalizate, ajutorul social sau indemnizația minimă pentru creșterea copilului sunt doar câteva dintre măsurile sociale ce vor beneficia de majorări, începând cu 1 martie.

Măsura se datorează creșterii Indicelui Social de Referință (ISR) cu 5,1%, de la 1 martie 2022, mai exact cu rata medie anuală a inflației din ultimul an fiscal încheiat

Conform informațiilor transmise de Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, prin creșterea ISR de la 500 de lei la 525,5 lei se majorează mai multe drepturi plătite de instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Baza de calcul pentru indemnizația de șomaj va fi majorată de la 375 de lei la 394 de lei, prima de inserție va crește de la 1.500 la 1.576 de lei, subvenția pentru persoane marginalizate, de la 2.000 la 2.102 lei, ajutorul social urmează să crească de la 142 la 149 de lei, indemnizația minimă pentru creșterea copilului, de la 1.250 la 1.314 lei, iar indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap se majorează astfel: de la 350 la 369 de lei (grav), de la 265 la 279 de lei (accentuat).

  1. Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege privind majorarea salariului minim orar, de la 9,82 de euro in prezent, pana la 12 euro incepand de la 1 octombrie, una dintre masurile promise de cancelarul social-democrat Olaf Scholz si de care vor beneficia peste 10% dintre persoanele active, informeaza AFP, citata de Agerpres.
    Tov. Iohannis tot în excursie ? Oricum premierul Ciucă este un om mic, un copy paste. Ciolacu și celălalt tovarăș sunt nişte derbedei ai partidului care promite şi minte foarte mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...