Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, suplimentat cu 176 milioane lei

Sumele alocate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021, au fost suplimentate cu 176 milioane lei, până la 569 milioane lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern. Fondurile provin din bugetul pe acest an al instituției.  

Guvernul a aprobat în ședința din data de 2 octombrie 2021 Hotărârea  privind modificarea art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Astfel, modificările preconizate prin prezentul act normativ vizează suplimentarea fondurilor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2021, de 393, 08 milioane lei, cu suma de 175, 9 milioane lei, valoarea totală a schemei în anul 2021 devenind 569 milioane lei.

Sumele se asigură din resursele bugetare existente în bugetul MADR cu această destinație. Prin măsurile propuse de prezentul act normativ se asigură continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2021, cu rezultate în diminuarea efectivă a costurilor de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și stimularea continuității activităților din agricultură.

Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2021 este de 1,572 lei/litru în conformitate cu art.2, alin (33) din H.G. nr.409/2021.

Cantitățile de motorină care beneficiază de ajutor de stat au fost aprobate prin Ordinul MADR nr.176/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...