Al treilea val al pandemiei a ajuns în Hong Kong / Alegerile vor fi amânate

Alegerile pentru Consiliul Legislativ din Hong Kong erau programate să aibă loc în luna septembrie. Acestea au fost  însă amânate pentru anul viitor, a anunţat vineri şefa executivului local, Carrie Lam.

Amânarea este cauzată de gravitatea celui de al treilea val al pandemiei de COVID-19 din Hong Kong, care nu dă semne de scădere în intensitate, a argumentat Carrie Lam.

„Epidemia reprezintă un risc grav pentru Hong Kong. Alegerile sunt ceva unic, cele mai mari din Hong Kong”, a spus Carrie Lam, citată de dpa și Agerpres.

Ea a observat că organizarea a 4,4 milioane de potenţiali votanţi, inclusiv a unora din grupuri de mare risc, şi asigurarea personalului care să gestioneze secţiile de votare şi centrele de numărare a voturilor – multe dintre acestea în condiţii de aglomerare – ar putea pune oamenii într-un pericol mai mare de infectare.

Carrie Lam a mai spus că există încă mulţi localnici din Hong Kong care sunt eligibili să voteze, dar care sunt blocaţi peste hotare sau în China continentală, ceea ce face să fie imposibil pentru ei să voteze până pe 6 septembrie.

Noua dată alegerilor ar urma să fie 5 septembrie 2021.

Votul a fost „amânat din motive de interes public”, a declarat ministrul local al justiţiei, Teresa Chang.

Anunţul privind amânarea alegerilor a venit la o zi după ce 12 candidaţi din tabăra opoziţiei, inclusiv activistul de frunte Joshua Wong, au fost descalificaţi de pe lista de candidaţi.

Vineri au fost raportate în Hong Kong 173 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce ridică numărul celor infectaţi în oraş la 3.273.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole