Alarmant: „Bucată” cât Parisul desprinsă din Antarctica (VIDEO)

Ceea ce constituia o mare teamă a oamenilor de știință s-a întâmplat: un aisberg de mărimea oraşelor Paris sau Londra s-a desprins din Antarctica.

Totul s-a petrecut nu departe de o staţie de cercetare britanică, iar blocul de gheaţă măsoară aproape 1.270 de kilometri pătraţi, potrivit AFP.

Echipele noastre sunt pregătite de ani de zile ca un aisberg să se desprindă de platforma de gheaţă Brunt„, a declarat Jane Francis, directoarea BAS, ale cărei echipe monitorizează zona printr-o reţea automatizată de instrumente GPS de înaltă precizie, instalate în jurul staţiei.

Mai multe scenarii sunt de acum posibile pentru lunile următoare: „fie aisbergul se va îndepărta, fie va eşua, fie va rămâne” în apropiere, a mai declarat Jane Francis.

Echipele nu se vor întoarce în curând deoarece staţia rămâne închisă pentru restul iernii arctice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...