Incredibil! Un avion Alaska Airlines s-a dezintegrat în zbor 

Publicat: 06 ian. 2024, 15:00, de Oana Dințică, în Dezvăluiri , ? cititori
Incredibil! Un avion Alaska Airlines s-a dezintegrat în zbor 
Alaska Airlines pune la sol un avion 737 Max 9

Compania aeriană Alaska Airlines pune la sol un avion 737 Max 9, după ce acesta a pierdut o parte din fuzelaj. El a aterizat în statul american Oregon, în timp ce se îndrepta către California. 

Un avion cu 177 de pasageri la bord a aterizat de urgență la Portland, după ce a pierdut o secțiune exterioară, inclusiv un geam. Din cauza incidentului, compania va lăsa la sol toate cele 65 de aeronave 737 Max 9, pentru mai multe analize tehnice.  

Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit a declarat, pentru BBC, că analizează situația, iar un reprezentant al companiei a spus că niciun avion nu va reveni în zbor până nu se vor face toate inspecțiile tehnice. Acesta a lăudat echipajul aeronavei pentru gestionarea corectă a situației.  

Avionul care zbura la 4.876 de metri altitudine a trebuit să se întoarcă al sol după doar 35 de minute, pentru că echipajul avionului a raportat probleme la sistemul de presurizare.  

Avioanele 737 Max 9 au mai avut probleme și în trecut

Nu este pentru prima dată când avioanele din modelul 737 Max 9 au fost oprite la sol. Și în 2019 avioanele au fost oprite de la zbor pentru o perioadă de un an și jumătate, din cauza prăbușirii a două aeronave în circumstanțe similare. Din păcate, oamenii de la bord și-au pierdut atunci viața. În urma acestor incidente tragice, modelul de aeronavă a fost numit ca fiind cel mai analizat avion de transport din istorie. Atunci avioanele au suferit modificări semnificative pentru a putea să zboare din nou. Luna trecută, Administrația Federală a Aviației le-a cerut companiilor aeriene să verifice aeronavele din modelul 737 Max 9, din cauza unui posibil șurub slăbit.