Alegătorii din Minneapolis, orașul lui George Floyd, au respins desființarea poliției

La aproape un an şi jumătate de la moartea afro-americanului George Floyd, locuitorii din Minneapolis au avut de ales dacă vor o reformă radicală a poliției din oraș. Cetățenii au respins însă această idee.

În mai 2020, George Floyd un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani din Minneapolis, a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb. După acest tragic incident, în Minneapolis şi în alte oraşe din SUA au apărut numeroase apeluri la „destructurarea poliţiei”.

Aproape un an şi jumătate mai târziu, alegătorii din această Minneapolis, aflată în centrul marilor manifestaţii antirasiste din vara lui 2020, au fost chemaţi la urne să spună dacă doresc „înlocuirea serviciilor de poliţie cu servicii de securitate publică”, ce ar urma să pună accentul în mai mare măsură pe prevenirea criminalităţii, relatează publicația New York Times, citată de Agerpres.

Peste 56% dintre locuitorii acestui mare oraş din statul Minnesota au votat împotrivă.

Primarul democrat din Minneapolis, Jacob Frey, care candidează pentru un nou mandat, s-a opus propunerii de reformă şi a salutat rezultatul votului.

„Avem nevoie de o schimbare profundă şi structurală a menţinerii ordinii în America. În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că poliţiştii lucrează direct cu comunitatea, pentru a ne garanta securitatea”, le-a spus Frey susţinătorilor, conform The Washington Post.

Dacă măsura ar fi fost adoptată, puterile departamentului de poliţie ar fi fost stabilite de primar şi consiliul local şi ar fi fost alocate mai multe resurse pentru recrutarea de lucrători psihosociali.

În aprilie, Departamentul de Justiţie a anunţat o anchetă asupra poliţiei din Minneapolis pentru a stabili dacă aceasta a folosit sistematic forţa excesivă şi dacă „s-a angajat într-un model sau o practică de menţinere a ordinii neconstituţională sau ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole