Alegeri fără contracandidat la PNL: Liberalii îl instalează oficial șef pe Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă este singurul candidat la funcția de președinte al PNL, la congresul extraordinar convocat duminică. Precedentul lider, Florin Cîțu, a rezistat în funcție doar jumătate de an după ce a pierdut poziția de premier. Liderii de organizații l-au silit să demisioneze, ca urmare a tensiunilor tot mai evidente cu Nicolae Ciucă și membri ai guvernului.

Validarea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL este o simplă formalitate, dar la congresul extraordinar de la Palatul Parlamentului vor fi prezenți 1.300 de delegați, conform TVR1.

Moțiunea cu care candidează premierul se numește „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”, iar unul dintre principalele obiective asumate este guvernarea eficientă.

Nicolae Ciucă este susținut practic de aceiași oameni care anul trecut l-au impus în fruntea partidului pe Florin Cîțu. Silit să demisioneze chiar de fosta sa „echipă câștigătoare”, Cîțu spune că va fi prezent la congres și va rămâne membru de drept al Biroului Executiv al PNL și președinte al Senatului.

Ca și Florin Cîțu, și Nicolae Ciucă a avut nevoie de derogare de la statut pentru a candida, pentru că nu are cel puţin 5 ani vechime în partid.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...