Alegeri în Bulgaria: Cine se află în topul încrederii populației

Partidul bulgar ‘Există un Astfel de Popor’ (ITN) are un avans de 0,2 puncte procentuale faţă de GERB, în perspectiva alegerilor parlamentare din Bulgaria din 11 iulie, indică un sondaj realizat de Centrul de analiză şi marketing de la Sofia (CAM).

Potrivit novinite.com, ancheta sociologică, realizată între 26 iunie şi 1 iulie pe un eşantion de 1.011 persoane, arată că ITN ar obţine 20,8% din voturi, iar GERB 20,6% din voturi. Pe poziţia a treia s-ar plasa Partidul Socialist bulgar (BSP), cu 15,5%, care ar fi urmat de alianţa Bulgaria Democrată (12,3%), Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (partidul minorităţii turce, 11,4%), coaliţia de centru-stânga ‘Ridicaţi-vă! Jos Mafia!’ (4,7%), Patrioţi Bulgari (3,3%), Vazrajdane (2,4%), Vară Bulgară (1,4%), Uniunea de Stânga pentru o Republică Sacră şi Pură (1,2%).

Celelalte partide participante ar obţine împreună 2,1% din sufragii. Conform acestui sondaj, în viitorul parlament ITN şi GERB ar urma să deţină câte 55-60 de locuri, BSP 40-45 de locuri, alianţa Bulgaria Democrată 32-36 de locuri, MRF 30-34 de locuri şi coaliţia ‘Ridicaţi-vă! Jos Mafia!‘ 12-14 locuri.

O proporţie de 21,5% dintre bulgari au afirmat că nu se vor prezenta la vot

Aproximativ 60,7% dintre cei intervievaţi au declarat că sunt ferm decişi să meargă la vot, 9% au spus că vor vota, dar nu s-au hotărât pentru cine, iar 8% nu s-au decis dacă vor merge sau nu să voteze. O proporţie de 21,5% dintre bulgari au afirmat că nu se vor prezenta la vot.

În topul încrederii din partea populaţiei bulgare se află preşedintele Rumen Radev (49,3%), care este urmat de liderul ITN Slavi Trifonov (32,9%), vicepreşedintele Iliana Iotova (32,7%) şi premierul interimar Stefan Ianev (31,8%). CAM estimează între 3,3 milioane şi 3,4 milioane numărul cetăţenilor bulgari care se vor prezenta la secţiile de votare în 11 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...