Alegeri legislative în Suedia: Uşor avantaj al stângii, avans important pentru extrema dreaptă (exit-poll)

Două sondaje efectuate la ieşirea de la urne la alegerile legislative de duminică din Suedia indică un uşor avans pentru tabăra de stânga, condusă de premierul în exerciţiu Magdalena Andersson, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit acestor sondaje, stânga ar urma să obţină între 49,8% şi 50,6%, faţă de 48,0% până la 49,2% tabăra de dreapta/extremă-dreapta.

În acelaşi timp, conform celor două sondaje realizate pentru televiziunile suedeze SVT şi TV4, formaţiunea de extrema dreaptă Democraţii Suediei (SD, antiimigraţie) ar urma să obţină cel mai mare scor al său de până acum, între 20,5% şi 21,3%.

Magdalena Andersson speră să rămână la putere cu sprijinul unei coaliţii „roşu-verde”, ceea ce ar însemna un al treilea mandat de patru ani consecutiv pentru stânga.

Aproape 7,8 milioane de alegători au fost chemaţi la urne în ţara cu 10,3 milioane de locuitori – unde participarea la vot este tradiţional ridicată – pentru a-i desemna pe cei 349 de membri ai Riksdag (legislativ unicameral).

Campania a fost dominată de teme favorabile dreptei: criminalitate şi reglări de conturi între bande, probleme de integrare, explozie a facturilor la energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...