Alegeri locale în Italia: Centrul-stânga, considerat câştigător în marile oraşe

Centrul-stânga este considerat câştigător în marile oraşe italiene Milano, Napoli şi Torino în urma alegerilor locale desfăşurate duminică şi luni în 1.192 de municipalităţi din Italia. Aceasta potrivit predicțiilor prezentate în media italiene.

Potrivit dpa, aceste alegeri – care reprezintă primul scrutin major de când Mario Draghi a devenit prim-ministru, sunt considerate un test în ce priveşte atitudinea opiniei publice faţă de principalele partide şi faţă de politicile guvernului în criza provocată de pandemie.

„Vom învăţa din această greşeală”

Rezultatele parţiale arată că, la Milano, primarul de centru-stânga Beppe Sala va fi reales cu peste 57% din voturi, în vreme ce la Napoli va câştiga tot candidatul de centru-stânga. La Torino, Stefano Lo Russo, reprezentantul centrului-stânga conduce în faţa candidatului de centru-dreapta Paolo Damilano, dar cel mai probabil nu va atinge pragul de 50% necesar pentru a fi declarat învingător din primul tur.

Tot conform proiecţiilor, la Roma, Roberto Gualtieri (centru-stânga) şi Enrico Michetti (centru-dreapta) se vor confrunta în turul decisiv de peste două săptămâni, actualul primar Virginia Raggi (Mişcarea 5 Stele) sosind pe locul al treilea, la mare distanţă. Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, a pus rezultatele slabe ale partidului pe seama nominalizării tardive a candidaţilor. „Vom învăţa din această greşeală”, a spus el luni.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole