Alegeri parlamentare anticipate în Bulgaria: Care este miza?

Duminică vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în țara vecină, Bulgaria.  Miza este formarea unui nou guvern, după înlăturarea premierului liberal Kiril Petkov în luna iunie.

Bulgarii ies la vot pentru a patra oară în mai puțin de doi ani. Alegerile legislative anticipate, care au loc pe 2 octombrie, vin într-un context tensionat pentru Bulgaria. Inflația este în creștere, la fel și prețul energiei.

Rusia a sistat în aprilie exporturile, pentru că autoritățile bulgare au refuzat plata în ruble. Miza este formarea unui nou guvern, premierul liberal Kiril Petkov fiind înlăturat printr-o moțiune de cenzură.

Decret pentru dizolvarea Parlamentului

Ulterior, președintele Rumen Radev a semnat un decret pentru dizolvarea Parlamentului pe 2 august, deoarece nu s-a ajuns la un consens pentru formarea unui nou executiv. Sondajele de opinie consideră favorită formațiunea conservatoarea a fostului premier Boiko Borisov, care a câștigat cinci alegeri din 2009 până în aprilie aul trecut.

Cu toate acestea, negocierile pentru formare unui nou guvern vor dura mult timp după încheierea scrutinului, deoarece partidele politice sunt divizate, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...