Alegeri pentru primari pe 23 iunie. Zonele în care românii sunt chemați la vot

Publicat: 21 iun. 2024, 20:27, de Cristina Cohuț, în ALEGERI , ? cititori
Alegeri pentru primari pe 23 iunie. Zonele în care românii sunt chemați la vot
sursa foto: Alba 24

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că duminică va avea loc un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor în comunele Chețani din județul Mureș și Poșaga din județul Alba, unde candidații au obținut un rezultat de egalitate.

Secțiile de votare vor fi deschise pe 23 iunie, începând cu ora 07:00 și vor funcționa până la ora 22:00. Există posibilitatea prelungirii programului până la ora 23:59 pentru cei care se află în secția de votare la ora închiderii și pentru cei care așteaptă în afara secției pentru a vota.

Se repetă alegerile

AEP a precizat că la scrutinul din 9 iunie, fiecare candidat din Chețani a obținut câte 431 de voturi, dintr-un total de 1.202 voturi valide exprimate.

În plus, duminică, pe 23 iunie 2024, un nou tur de scrutin va avea loc pentru funcția de primar în comuna Poșaga din județul Alba, unde candidații se află în balotaj. Candidații Doamna Popa Aurelia, din partea Partidului Social Democrat, și domnul Bulgăr Ionel, din partea Partidului Național Liberal, se vor întrece din nou pentru această funcție.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că duminică, 23 iunie 2024, în comuna Cheţani, judeţul Mureş, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj, respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat”, afirmă instituţia.

Conform AEP, la scrutinul din 9 iunie, fiecare dintre acești candidați au primit câte 345 de voturi, dintr-un total de 690 de voturi valide exprimate. Secțiile de votare vor fi deschise duminică, 23 iunie, începând cu ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00. Există posibilitatea ca programul să fie prelungit până la ora 23:59 pentru alegătorii care se vor afla fie înăuntrul, fie în afara secțiilor de votare la momentul închiderii.

„Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora”, mai spune AEP.