Aleksandr Lukaşenko a depus jurământul, Germania îl contestă

Preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a depus miercuri jurământul pentru al şaselea mandat. Ceremonia a fost catalogată drept farsă de către liderul opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, iar Guvernul Germaniei a anunţat că regimul de la Minsk nu are legitimitate.

„Este victoria noastră comună”, a declarat Aleksandr Lukaşenko la ceremonia de învestitură, desfăşurată miercuri la Palatul Prezidenţial din Belarus. Liderul autoritarist de la Minsk a afirmat, conform agenţiei de presă DPA, că revoluţia opoziţiei a fost un eşec.Ceremonia de la Minsk „nu are nicio legitimitate”, a afirmatSteffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, subliniind că Germania nu recunoaşte realegerea lui Aleksandr Lukaşenko.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui

Potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidenţial din august, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a obţinut 80,1% din voturi, iar principalul candidat al opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, 10,12%.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. În Belarus continuă protestele masive faţă de rezultatul scrutinului. Uniunea Europeană nu a recunoscut rezultatul alegerilor şi a impus sancţiuni care vizează membri ai regimului de la Minsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...