Alertă de tsunami în Italia după cutremurul de 7,8 grade care a lovit Turcia

Alertă de tsunami în Italia! Departamentul de Protecție Civilă din Italia a emis un comunicat în care a recomandat populației să se îndepărteze de zonele de coastă.

Alarma a fost emisă de autoritățile italiene, ieri, la scurt timp după ora 03:00 pe baza datelor prelucrate în timp real de Centrul de Alertă la Tsunami al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie.

Departamentul Protecției Civile anunțase posibilitatea ca mai multe valuri de tsunami să lovească Italia din cauza anomaliilor observate la mareometre de la Iskendrun și Erdemli, în Turcia.

Recomandarea pentru cetățeni a fost așadar să se îndepărteze de zonele de coastă și să se ajungă la cea mai apropiată zonă montană, ținând cont de indicațiile autorităților locale individuale. Totodată, din motive de precauție, traficul feroviar a fost blocat în Sicilia, Calabria și Puglia, potrivit quifinanza.it.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...