Alertă fitosanitară pe Valea Prutului

Pe Valea Prutului a fost emisă o alertă fitosanitară, după ce gărgărița tulpinii de rapiță a apărut cu o lună mai devreme.

Temperaturile mult prea mari din luna februarie ar fi cauza, potrivit specialiștilor.

Specialiştii în agricultură din județul Vaslui atrag atenția asupra faptului că în plan fitosanitar, pe Valea Prutului, cultivatorii de rapiță întâmpină mari probleme cu acest dăunător periculos numit gărgărița tulpinii de rapiță.

Cultivatorii de rapiță sunt nevoiți să înceapă încă de pe acum tratamentul contra acestui dăunător pentru că nu mai vor să înregistreze pierderi, așa cum s-a întâmplat de pildă în primăvara anului trecut, potrivit Radio România Actualități.

Atunci, pe fondul secetei prelungite, cele 15 mii de hectare cultivate cu rapiță în tot județul au fost compromise aproape în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...