Alertă în Balcani: Ciocniri violente între sârbi şi kosovari în nordul Kosovo

Postul de televiziune sârb a anunşat ciocniri violente în nordul Kosovo între forțele speciale kosovare și ofițerii autoguvernamentali sârbi din comunitățile cu o populație predominant sârbă.

Pe de altă parte, ziarul sârb Novosti a anunţat că președintele sârb Aleksandar Vucic a pus armata în alertă maximă de luptă totală, iar unități ale armatei sârbe s-au îndreptat spre granița administrativă dintre Serbia și provincia autonomă Kosovo. Ordinele lui Vucic au venit în timp ce sârbii din municipalitatea Zvecan din nordul Kosovo s-au ciocnit cu poliția din Kosovo, care încerca să-l ajute pe noul primar etnic albanez nou ales să intre în biroul său. Mass-media sârbă susţine că forțele speciale Kosovare au folosit grenade lacrimogene împotriva sârbilor, în timp ce coloane de vehicule blindate ale poliției se deplasează în clădirile organismelor locale de autoguvernare din Kosovska Mitrovica, Leposavic, Zubin Potok.

În aceste localități, școlile au fost închise, iar drumul spre Leposavic a fost blocat după ce locuitorii au ridicat baricade.

Situația din nordul Kosovo, unde locuiesc predominant sârbi, s-a complicat după ce noii șefi ai organismelor locale de autoguvernare, albanezii kosovari, au depus jurământul cu o zi înainte, în timp ce sârbii au boicotat recentele alegeri municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Gargaragiul de la Muncă, complice la dispariţia pensiilor de stat?

A trecut mai bine de un an şi jumătate de când ministrul Muncii susţine că lucrează la noul sistem de pensii. Până acum însă,...