Alertă în Bulgaria: Șase copii se află în stare gravă la spital după ce au mâncat biscuiți cu cannabis

Publicat: 09 iul. 2024, 10:50, de Cristina Cohuț, în Internațional , ? cititori
Alertă în Bulgaria: Șase copii se află în stare gravă la spital după ce au mâncat biscuiți cu cannabis
Sursa foto: gandul.ro

Șase copii cu vârste între 4 și 14 ani sunt în momentul de față internați la Spitalul Universitar „Dr. Georgi Stranski” din Pleven, Bulgaria, după ce au mâncat biscuiți cu cannabis. Un alt copil este tratat pentru ingestie de opiacee și cocaină, conform purtătorului de cuvânt al spitalului.

Copiii ar fi primit biscuiții de la persoane necunoscute. Autoritățile din Bulgaria au fost informate și o anchetă este în curs de desfășurare.

”Copiii au fost internaţi în stare gravă, cu tulburări atât cantitative , cât şi calitative ale conştienţei. Au fost duşi la reanimare, detoxifiere şi la tratamente specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân somnolenţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, relatează Novinite, citat de News.ro.

Întrebată despre starea copiilor, purtătoarea de cuvânt a asigurat că viața lor nu se află în niciun pericol. Ea i-a sfătuit pe oameni să fie cât mai precauți și să evite să accepte mâncare de la străini sau persoane suspicioase.

Copiii în cauză, toți provenind din Pleven, ar fi primit aceste pachete cu biscuiți de la necunoscuți, a adăugat purtătoarea de cuvânt a spitalului. Poliția și Departamentul pentru Protecția Copilului au fost sesizate în urma incidentului.

„Este o problemă serioasă care necesită atenţia şi acţiunea noastră”, a subliniat conf. univ. Dr. Evgenia Burzashka, şef al Clinicii de toxicologie din orașul aflat în nordul Bulgariei, reședință a zonei ce poartă același nume.

„Ca părinţi şi adulţi, este crucial să fim vigilenţi şi să protejăm siguranţa copiilor. Trebuie să monitorizăm mereu ce mănâncă şi cu cine interacţionează. În acest caz, trebuie să subliniem importanţa evitării oricăror produse alimentare oferite de străini”, a mai spus medicul.