Alertă în sănătatea publică: decese cauzate de rujeolă!

Publicat: 24 apr. 2024, 11:49, de Radu Caranfil, în Pamflet , ? cititori
Alertă în sănătatea publică: decese cauzate de rujeolă!

Rujeolă? În România? Dar nu era sub control? Îngrijorare maximă și mobilizare în rândul specialiștilor din domeniul sănătății! România este zguduită de încă un deces cauzat de rujeolă. Această tragedie aduce în prim-plan problema gravă a scăderii acoperirii vaccinale și a impactului său devastator asupra sănătății publice.

Expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel, a adus în atenția publicului faptul că țara noastră a înregistrat până în prezent peste 13.000 de cazuri de rujeolă, iar numărul deceselor continuă să crească. Cel mai recent deces, al 14-lea înregistrat, a avut loc la o persoană cu multiple comorbidități, inclusiv sindrom imuno-deficitar dobândit HIV, tuberculoză și hepatită tip B.

Cu o acoperire vaccinală de puțin peste 80% din populația generală, România se confruntă acum cu consecințele unei scăderi alarmante a ratei de vaccinare. Într-o țară care, cândva, se bucura de o rată de vaccinare de aproape 97% (în 1990), actuala epidemie de rujeolă arată o tendință îngrijorătoare și alarmantă.

Această scădere a ratei de vaccinare devine subiect de alertă națională, deoarece există din ce în ce mai mulți oameni care refuză vaccinarea, inclusiv părinți care decid să nu-și vaccineze copiii. Mulți dintre acești copii devin acum vectori ai bolii, contribuind la răspândirea virusului și la apariția unor noi focare de infecție.

Raportul Institutului Național de Sănătate Publică evidențiază că în perioada 1 ianuarie 2023 – 21 aprilie 2024 au fost notificate 13.113 cazuri confirmate cu rujeolă, dintre care 14 au fost fatale. Aceste date sunt îngrijorătoare și evidențiază necesitatea unei acțiuni urgente și coordonate pentru a inversa această tendință alarmantă.

În fața acestei situații grave, este crucial ca populația să conștientizeze faptul că vaccinarea, în aceste cazuri, este esențială. De asemenea, este obligatorie schimbarea de percepție, indusă de lideri politici iresponsabili. Vaccinarea și beneficiile acesteia pentru sănătatea publică sunt direcții esențiale pentru politicile de combatere a antivaccinismului.

Autoritățile trebuie să intensifice eforturile de informare și de promovare a vaccinării, pentru a contracara valul de dezinformare și scepticism care a dus la scăderea alarmantă a acoperirii vaccinale.

Epidemia de rujeolă din România este o problemă care necesită o abordare urgentă și determinată din partea autorităților și a societății în ansamblu. În lipsa unor măsuri eficiente și imediate, consecințele acestei epidemii ar putea deveni din ce în ce mai grave, punând în pericol sănătatea și viața multor oameni.

Să le mulțumim, din nou, avortonilor politici AUR, ȘOȘ și întregului detașament voluntar de imbecili utili care promovează antivaccinismul. Ne ajută muuuult. Muuuult de tot.

Pot să scriu aici futu-vă-n gât să vă fut de cretini?

Hmm. Cred că nu.