Alertă la Galați după ce două persoane au fost sfâșiate de câini pe un maidan de la marginea orașului

Publicat: 27 feb. 2023, 20:00, de Sorin Costea, în ESENȚIAL , ? cititori
Alertă la Galați după ce două persoane au fost sfâșiate de câini pe un maidan de la marginea orașului

La o lună de la tragedia de la Lacul Morii din capitală, o situație identică s-a repetat pe un maidan de la marginea Galațiului, unde două persoane au fost atacate de o haită de câini care au pus stăpânire pe zonă.

Și în cazul de la Galați autoritățile au acționat retroactiv, declanșând o acțiune de capturare a animalelor fără stăpân după ce oamenii atacați au au ajuns la spital.

Agenții de la „Poliția Animalelor” și angajații unei asociații de protecția animalelor au capturat luni aproximativ 160 de câini fără stăpân de pe un câmp situat la marginea orașului, după ce duminică după-amiază o femeie de 57 de ani şi un bărbat de 45 de ani au ajuns la spital cu răni  grave după ce au fost atacaţi de o haită de câini fără stăpân.

Femeia este rănită grav, ea necesitând și intervenții de chirurgie plastică pentru refacerea feței

Duminică după-amiază, Poliţia Galaţi a fost sesizată telefonic printr-un apel la 112 că în jurul orei 17.50, pe un teren viran de la marginea orașului, situat pe teritoriul administrativ al comunei Vânători, o femeie de 57 de ani, care culegea urzici, a fost atacată de o haită de câini fără stăpân, care au muşcat-o şi i-au provocat mai multe răni pe mâini, pe picioare și în zona feței.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani care se afla în zonă și a auzit strigătele femeii a sărit în ajutorul acesteia și a reușit să gonească haita de câini, dar a fost, la rândul său, mușcat de câini la nivelul mâinilor și picioarelor.

 „Cele două persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar femeia a rămas internată din cauza rănilor care i-au fost provocate la nivelul corpului şi al capului”, au comunicat reprezentanții IPJ Galați.

Femeia de 57 de ani va fi supusă mai multor intervenții chirurgicale, inclusiv unei operații de chirurgie plastică pentru refacerea feței.

Încă o anchetă care va fi soluționată cu „autor necunoscut”

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor fi continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi”, au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.

Cu siguranță că ancheta Poliției din Galați va fi finalizată fără găsirea unui vinovat pentru că acuzația de „vătămare corporală din culpă” ar trebui să îi vizeze pe reprezentații administrației locale care au tolerat situația chiar și după producerea tragediei de la Lacul Morii, ale cărei ecouri s-au stins după ce subiectul a fost mediatizat mai mult prin insistența cu care s-au acuzat reciproc ASPA din Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 6.