Alertă la Ministerul Transporturilor! TAROM a aterizat la DNA!

Un bărbat a fost surprins, vineri, intrând în sediul DNA din București cu două sacoșe în care se aflau documente privitoare la compania aeriană TAROM.

Până la acest moment nu se cunoaște cu exactitate pe cine vizează dosarul DNA, dar un lucru știm sigur, în ultimii ani s-au cumulat mai multe dosare cu iz penal la DNA.

Combinatorul Mândrescu ar trebui să se teamă, asta dacă nu s-a refugiat pe o insulă alături de amicul său de la Buzău – Felix Rache.

Schimbări în CA al TAROM. Un pilot profesionist a fost schimbat pentru o „specialistă” de partid

Nume noi în Consiliul de Administrație al TAROM. Avocata Monica Săsărman este noul membru al CA TAROM și îl înlocuiește pe pilotul George Florin Rotaru. Recent, Monica Săsărman a fost susținută de PSD pentru postul de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării.

Astfel, pe lunga listă de administratori provizorii ai TAROM se mai adaugă nume nou, Monica Săsărman. Aceasta a fost recent numită în Consiliul de Administrație al TAROM într-un mandat pe patru luni și îl înlocuiește pe George Florin Rotaru. Gurile rele susțin că însuși secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Bogdan Mândrescu, a propus-o pe avocată pentru Consiliul de Administrație al TAROM.

Ziarul Puterea a mai scris despre cum secretarul de stat Bogdan Mîndrescu conduce în realitatea Ministerul Tranposturilor, după ce a dirijat și aranjat până azi toate numirile în Ministerul Transporturilor, mai ales cele din consiliile de administrație. Detalii AICI!

Mandatele provizorii ale administratorilor din Consiliul de Administrație TAROM, Cătălin Dancu și Iulian Daniel Idolu, au fost și ele prelungite cu patru luni și urmează să expire pe 9 martie 2023.

Cine este Monica Săsărman?

Monica Săsărman a fost propusă de PSD pentru fotoliul de secretar de stat, după ce ani la rând a criticat partidul din tribuna PNL, iar în trecut a cochetat în lumea PDL.

În anul 2014 a fost în centrul atenției, după ce a fost lovită de un bărbat în timp ce împărțea materiale de campanie cu Klaus Iohannis.

Înainte de a ocupa scaunul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, aceasta a ocupat funcția de director executiv al ADI Gaz, structură aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița Năsăuda.

Culmea, până în 2020, aceasta a fost consilier județean, ales pe listele PNL, fiind și unul dintre cei mai aprigi critici ai PSD și ai președintelui de Consiliu Județean – Radu Moldovan.

Ironia sorții este că în timp ce ea era în PNL și contesta dur clasa politică de stânga, fiica sa, Lucia-Augusta Săsărman activa în PSD, fiind actualmente consilier local al municipiului Bistrița.

Revelionul 2019-2020 a apropiat-o de PSD

Monica Săsărman pare să se fi apropiat de PSD chiar la petrecerea de Revelion 2019-2020. Liberalii au văzut-o în poze alături de social-democrați și i-au cerut demisia. Avocata s-a făcut că plouă și a lungit-o până i s-a terminat mandatul de consilier județean, conform publicației bistriteanul.ro.

Odată mandatul terminat, acesteia i s-a oferit un post călduț în fruntea ADI Gaz. A participat la un interviu, fiind chiar singura candidată.

În anul în care Monica Săsărman prelua conducerea ADI Gaz, fiica sa, membră declarată PSD ajunge în Consiliul Local al municipiului Bistrița, tot pe listele PSD.

Cine a fost zburat din funcție pentru Monica Săsărman?

George Rotaru are 40 de ani și iubește avioanele încă din copilărie, când le vedea pe cer din curtea casei bunicilor și este un specialist în aviație.

Este de 13 ani Director General al Aeroclubului României, instructor de zbor pe avion și planor, pilot de acrobație – cap al formației Șoimii României – Hawks Of Romania și, nu în ultimul rând, unul dintre „creierele” mitingului aviatic pe care îl vedeți de câțiva ani pe Aeroportul Băneasa – BIAS (Bucharest International Airshow).

Cu numiri politice, lucrurile merg strună la TAROM

TAROM nu a mai este o companie profitabilă din 2007, când pe piață au intrat rivalii de la Wizz Air, iar Blue Air și-a crescut flota tocmai pentru a concura cu compania de stat.

De aproape 15 ani, TAROM a adunat datorii de 220 de milioane de euro, dintre care trebuie să plătească avioane de 580 de milioane de euro, iar în conturile societății au intrat ajutoare de stat colosale în cuantum de 210 de milioane de euro. Compania e ținută pe linia de plutire cu bani publici, iar falimentului este la doar un pas.

Tarom a înregistrat în 2021 pierderi de 327 milioane lei, față de cei 439 de lei în urmă cu doi ani, precum și datorii de 1,2 miliarde lei, în creștere față de 2020 (1,06 miliarde lei), potrivit datelor financiare transmise la Ministerul Finanțelor.

Dar cu astfel de numiri în conducerea companiei nu este de mirare că TAROM adună anual datorii peste datorii.

2 COMENTARII

  1. Numai oamenii de nimic puși pe linie politică.Habar nu au de ce sunt puși în unele funcții de conducere,nu știu ce se întâmplă cu ei,sunt mahmuri de conducere.Sa nu mai vorbim de traseismul politic care lasă de dorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...