Alex Morar, CEO-ul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, va părăsi compania

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de mall-uri din Europa Centrală şi de Est, cu un portofoliu evaluat la circa 2 miliarde de euro, a anunţat că Alex Morar, CEO şi Mirela Covașă, CFO, au decis să plece din companie şi au cerut board-ului să pregătească planul de succesiune.

În acelaşi timp, NEPI a anunţat numirea lui George Aase ca preşedinte al boardului în locul lui Robert Emslie. Acesta spune că în continuare ar investi în proiecte de retail, inclusiv dacă ar avea 300 de milioane de euro pe mână, dar şi în online, sector care a crescut puternic pe timp de pandemie.
Alex Morar este în al 14-lea an de când lucrează în cadrul Nepi Rockcastle, iar Mirela Covașă în al zecelea. Cei doi executivi și consiliul de administrație au căzut de acord să implementeze un plan de management, care va include și coordonarea pentru atingerea rezultatelor hotărâte pentru acest an. Managementul succesiunii include identificarea unor candidați potriviți pentru pozițiile de CEO și CFO și stabilirea proiectelor și responsabilităților acestora.

Data efectivă în care vor părăsi compania Nepi nu este cunoscută încă, iar un anunț în acest sens va fi făcut în momentul în care se va ști.

„După 14 ani în această companie, am decis să deschid un nou capitol, să trec într-o altă fază a vieții mele și să accesez noi oportunități. A fost o mare onoare pentru mine că am contribuit la formarea și creșetrea NEPI și mai apoi a NEPI Rockcastle, și că am deținut poziția de CEO al firmei în ultimii șase ani”, a declarat Morar.

În ultimii ani, compania s-a axat pe construcția de centre comerciale și, anul reacut, a renunțat la portofoliului de clădiri de birouri, pe care le-a vândut către AFI Europe. În plus, NEPI Rockcastle are un potențial de dezvoltare a unor proprietăți de încă un miliard de euro și își va diversifica portofoliul cu proiecte rezidențiale, care vor fi construite lângă mallurile pe care le deține la București și alte orașe din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole