Alexandru Arşinel, dat afară de Nicuşor Dan de la Teatrul Constantin Tănase. “Se va termina, pentru că zilele îmi sunt numărate”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a hotărât să nu mai prelungească contractul cunoscutului actor Alexandru Arşinel cu Teatrul Constantin Tănase, unde juca de peste 60 de ani și a deținut chiar și funcția de director. Decizia este cu atât mai grea pentru Arșinel, cu cât acesta simte că are “zilele numărate”.

Alexandru Arşinel trece prin momente grele, din cauza problemelor de sănătate din ultima perioadă, și nici nu mai poate merge la teatru atunci când dorește, potrivit RomâniaTv.  Acesta pare să fie și motivul pentru care Nicușor Dan a decis să nu-i mai prelungească contractul cu teatrul.

„Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcția de director considerând că poate să o preia mai departe cu pricepere și cu avânt, și cu mine lângă el, Vasile Moraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simtit bine si nici acum nu mă simt bine, dar asta nu însemna că nu aș mai putea să joc. Am condus acest teatru timp de 20 de ani, dar sunt în conducerea lui de 40-50 de ani. Mă rog, așa a hotărât, urma ca să se prelungească de fiecare dată de către directorul teatrului, nu se ocupa primarul, dar la începutul anului a ieșit de la primărie că toate funcțiile sunt aprobate de către primarul general și domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât două luni de zile… Am vrut sa inaintez un memoriu, dar mi s-a spus că orice interventie o fac degeaba pentru că nu răspunde”, a declarat Alexandru Arșinel.

Actorul spune că nu-și dorește decât să fie apreciat și respectat după atâția ani de muncă, iar gestul primarului Capitalei l-a supărat tare. 

“M-a descurajat cumplit, de 60 de ani joc în teatrul ăsta, mă oprește lumea pe stradă şi mă întreabă când vă vedem și nu m-a sunat să-mi spună două vorbe. Se va termina pentru că zilele îmi sunt numărate. N-a început și nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arșinel, dar totuși sunt un nume în teatrul românesc”, a mai afirmar Arșinel.

Mai multe articole...

4 COMENTARII

  1. Aceasta este conceptia comunista la romani. Sa va uitati la diverse emisiuni din Franta, Germania, Italia unde actori, experti adevarati sunt si cei de peste 70 de ani, slaturi de cei mai tineri. La noi, daca esti la pensie esti rebut. Este vorba de liosa de cultura si educatie. La noi, cei cu stiintele matematice la butoniera sunt zero cultura. Intrebati pe primar care este ultima carte citita si ultimul spectacol de teatru vazut.

    • Ce fel de patriot esti dumneata, cand tii palma la curu’ unui bolsevic? Chiar nu vezi ca esti ridicol aparand ridicolul? Sunt oameni adevarati patrioti in amarata asta de tara, care traiesc cu 5 la suta din cat traieste nesimtitul asta! Isi bate joc de o tara intreaga si dumneata il ridici in slavi pe decrepitul asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole