Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat

Alexandru Nazăre a fost remaniat din funcția de ministru al Finanțelor. Decizia premierului a fost luată după o discuție tensionată care ar fi avut loc între liderul PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că după o discuție cu membrii coaliției la prima oră a transmis președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor. Cîțu spune că Nazare a avut posibilitatea de a-și da demisia, însă a preferat să fie revocat.

Știre inițială

Premierul Florin Cîțu s-ar fi hotărât să îl schimbe pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. Conform unor surse, actele pentru revocarea acestuia au fost deja trimise președintelui Klaus Iohannis. Conform aceloraşi surse citate de News.ro interimatul ar putea fi asigurat pentru scurt timp de către premierul Florin Cîţu.

Dan Vîlceanu, al cărui nume a mai fost vehiculat pentru diverse poziţii din Guvern, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Finanţelor.

Aceleaşi surse susţin că liderul PNL Ludovic Orbán şi premierul Florin Citu ar fi avut miercuri seară  o discutie tensionată, miza fiind rectificarea bugetară, în contextul Congresului PNL, iar Alexandru Nazare le-a transmis că nu e de acord cu alocări preferenţiale în funcţie de opţiunea primarilor pentru un candidat sau altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...