Alexandru Rafila a dat cea mai cumplită veste: Nu suntem pregătiţi!

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a venit cu cea mai cumplită veste de până acum.

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre vaccinul împotriva coronavirusului susținând că pentru acest lucru nu suntem pregătiți.

Rafila a explicat că este posibil ca un vaccin anti-COVID să fie disponibil la jumătatea anului 2021. Mai mult decât atât, reprezentantul României la OMS a specificat condițiile în care trebuie depozitat acest vaccin.

Profesorul Rafila spune că vaccinul împotriva coronavirusului trebuie depozitat în condiții speciale, putând fi ținut la frigider doar câteva zile. În caz contrar, vaccinul își pierde calitățile și este făcut degeaba.

Acesta a dăugat că nu suntem pregătiți pentru o astfel de situație din punc de vedere logistic.

Altfel, Rafila a spus că UE vrea să ne dea vaccinul, dar „noi nu suntem pregătiţi să stocăm şi să distribuim, ceea ce ar produce frustrare, să ai un remediu şi să nu îl poţi da”. Profesorul a explicat că acets lucru trebuie să fie o prioritate pentru Guvern.

Nu avem unde depozita vaccinul

Rafila a explicat că în țară există un congelator de 80 de grade. Acesta a mai adugat că un astfelde aparta intră aproximativ 400 de litri și că acesta costă cel mai puţin 12.000 de euro.  „Într-un astfel de congelator nu intră foarte multe doze de vaccine, intră câteva.”, a declarat Alexandru Rafila. Și că mai mult, vaccinul nu poate fi stocat dedât câteva zile după care vaccinul nu iese din  valabilitae.

Președintele Societății Române de Microbiologie a susținut o conferință de presă imediat după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de cazuri noi de coronavirus în România.

Alexandru Rafila a declarat atunci că, în ciuda noului record, nu trebuie să ne panicăm.

Coronavirus 19 septembrie

Conform cifrelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1333 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole