Alexandru Rafila critică activitatea ministrului Sănătății: De trei luni nu am văzut soluții

Deputatul PSD Alexandru Rafila critică activitatea ministrului Sănătății, despre care susține că nu a luat măsuri concrete pentru stoparea pandemiei, referindu-se la numărul de teste efectuate și la accesul românilor la sistemul de sănătate. 

Rafila susține faptul că spitalele sunt din nou pline, deși numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 este mai mic decât în trecut, când țara se confrunta cu aceeași problemă.

Noi am propus testarea la nivel medicilor de familie. Din testele achiziționate de guvern, peste 3 milioane, s-au folosit foarte puține. Este un număr mult mai mare de cazuri decât cel pe care îl prezintă. Este presiune pe spitale la fel cum era când aveam 10.000 de cazuri pe zi”, a spus deputatul PSD, potrivit Digi24.

Rafila adaugă faptul că trebuie reorganizat modul de acordare a asistenței medicale și trebuie luate măsuri în ceea ce privește accesul românilor la sistemul de sănătate.

Din păcate în România a rămas situația cu spitale exclusiv COVID. În momentul de față, ca pacienții să aibă acces la servicii medicale, trebuie regândită rapid această strategie prin organizarea de secții separate pentru pacienții COVID. Pacienții cu alte patologii nu au avut acces sau au avut acces limitat anul trecut.” a declarat Alexandru Rafila.

Rafila versus Voiculescu

Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre care spune că în trei luni de mandat nu a luat măsuri.

Avem aproape trei luni de când noul ministru al Sănătății a intrat în funcțiune și din păcate nu se iau măsuri concrete nici pentru sănătatea publică, testare, nici din punct de vedere al asistenței medicale. Ne găsim exact în aceeași situație. A făcut foarte bine domnul ministru că a transparentizat datele, dar el nu este un furnizor de informații, el trebuie să ia măsuri concrete care să țină sub control pandemia”, spune reprezentantul României la OMS.

 În același timp, Rafila consideră că a funcționat bine campania de vaccinare, însă spune că „ministerul Sănătății se dovedește incapabil” să participe la această campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...