Alexandru Rafila: Direcțiile de Sănătate Publică trebuie depolitizate. Ne-am trezit cu tot felul de așa-ziși specialiști

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății și deputatul PSD, Alexandru Rafila susține că e necesar ca Direcțiile de Sănătate Publică din România să fie depolitizate.

„Acest sistem trebuie întărit, rolul INSP trebuie revăzut și întărit, trebuie să poată să acopere regional, la nivel național, iar Direcțiile de Sănătate Publică trebuie reprofesionalizate în măsura posibilului și trebuie depolitizate”, a punctat Rafila la Antena3.

Deputatul susține că a numărat câte DSP-uri sunt conduse de persoane care nu au legătură cu sistemul de sănătate.

„16 dintre Direcțiile de Sănătate Public sunt conduse de oameni cu profesii onorabile: ingineri, juriști, economiști, dar care nu au treabă cu sănătatea. Gândiți-vă cum ar fi la direcțiile agricole, să zicem, că aducem niște electroliști. (…) Haideți să încercăm să aducem persoanele potrivite și, mai mult, trebuie să existe un parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie din România, încât să se dezvolte un cor profesional de epidemiologi, de microbiologi, de specialiști de sănătate publică, care să poată să gestioneze aceste probleme.

Ne-am trezit acum cu tot felul de așa-ziși specialiști de sănătate publică, care sunt pe la Științe Politice, și care vin în fiecare seară sau de trei ori pe săptămână la diverse posturi și ne spun cum ar trebui să funcționeze sistemul de sănătate. Lucrul ăsta trebuie făcut cu profesioniștii din sănătate și cheia este la Ministerul Sănătății și la parteneriatul cu Universitățile de Medicină și Farmacie, pentru formarea de profesioniști”, a explicat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

1 COMENTARIU

  1. Frica de răzbunare a spitalului XYZ va face ca medicii să tacă? Asa este judecata de apoi tov. Alexandru Rafila ?
    Nu cumva ar trebui sa discutăm deschis despre problemele care afectează bunăstarea pacienților noștri și a noastră?
    Pentru a-i reduce la tăcere, un proeminent sistem de sănătate nu vei avea nevoie decât de un e-mail, spunându-le că, dacă vor vorbi cu mass-media fără permisiune vor fi supuși unor măsuri disciplinare inclusiv încetarea activități.
    Încălcările internetului nu sunt neapărat, nu sunt neapărat flagrante, medicii câștigă aderență, deoarece medicii devin din ce în ce mai mulți angajați prinși în sisteme care nu funcționează pentru ei sau în beneficiul pacienților lor. Medicii continuă să raporteze îngrijorări semnificative cu privire la capacitatea lor de a vorbi cu privire la calitatea îngrijirii și stimulentele financiare care favorizează linia de jos a sistemelor de asistență medicală în raport cu siguranța pacienților. Medicii care aleg să-și spună părerea simt din ce în ce mai mult că vor fi ignorați, cenzurați sau concediați.
    Este simplu de înțeles tov. Alexandru Raifila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...