„Obligativitatea vaccinării nu cred că e potrivită în ţara noastră”. Ministrul care afirmă acest lucru

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că vaccinarea nu va deveni obligatorie în România deoarece, în opinia sa, o astfel de măsură nu se potrivește țării noastre. În schimb, Rafila crede că autoritățile ar trebui să lucreze ceva mai mult la capitolul informarea cetățenilor.

Din punctul meu de vedere, (vaccinarea) nu va fi obligatorie și nu cred că va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România. (…). Vaccinarea eu o recomand cu tărie, dar obligativitatea nu cred că e potrivită cel puţin în ţara noastră. Cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi veți vedea deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, care vor răspunde întrebărilor pe care oamenii le au”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Antena 3.

Răspândire comunitară în maxim două săptămâni

Acesta a punctat că vaccinarea anticoronavirus e recomandată pentru a evita cazurile grave şi decesele. „Pe de altă parte, nu exclud varianta în care vaccinarea anuală să fie recomandată, cu o doză de vaccin pe an, cu o condiţie, să existe un vaccin care e eficient pentru tulpina care circulă în momentul respectiv, iar vaccinul să fie administrat mai ales persoanele din categoriile la risc”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Ministrul a mai susținut că România a intrat în valul 5 al pandemiei și că tulpina Omicron va avea răspândire comunitară în maxim două săptămâni. „Evident că am intrat în valul 5. (…) Suntem pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creştere din Europa, pe locul doi sau trei, aşa că nu avem niciun motiv să ne relaxăm, ci trebuie să fim extrem de atenţi. (…) Omicron se va transmite comunitar în cel mult două săptămâni”, a mai declarat Alexandru Rafila.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...