Alexei Navalnîi, acuzat că vrea să evadeze din închisoare. Opozantul rus spune că a fost o glumă

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a fost încadrat în categoria deținuților cu intenții de evadare pentru o perioadă de trei luni. Un angajat al penitenciarului unde este închis spune că l-a auzit de două ori vorbind despre evadare. Navalnîi a declarat însă că nu a fost decât o glumă.

Alexei Navalnîi a vorbit de două ori despre intenția de a evada, reiese din decizia unui tribunal din Moscova, care a admis încadrarea acestuia ca având înclinații spre evadare.

„În timpul ședinței (comisiei de încadrare a deținuților – n.r.), a fost audiat un angajat al Serviciului Penitenciar, care a raportat două cazuri de declarații publice ale lui Navalnîi privind intenția sa de evadare. Prin decizia comisiei, a fost încadrat ca persoană cu intenții de evadare, pentru o perioadă de trei luni”, se arată în decizia instanței, conform Digi24.

În cadrul unei audieri privind încadrarea sa ca deținut cu intenții de evadare, Alexei Navalnîi și-a explicat declarațiile despre evadare spunând că a fost doar o glumă.

„La audierile curții, care au avut loc prin videoconferință, Navalnîi a declarat că ședința comisiei de încadrare a fost o înscenare, la care au particpat doar trei persoane. Când comisia a luat decizia, nu existau informații verificate despre intenția sa de a evada. A fost doar o glumă, în timp ce vorbea cu gardienii închisorii”, se mai arată în decizia tribunalului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...