Alexei Navalnîi, cel mai vocal critic al lui Putin, condamnat la nouă ani de închisoare

O curte de apel din Rusia a confirmat pedeapsa de nouă ani de închisoare pentru liderul opoziție ruse Alexei Navalnîi, transmite Euronews.

În vârstă de 45 de ani, Alexei Navalnîi a făcut apel contra unei pedepse de nouă ani de închisoare, sentință pronunțată în luna martie pentru fraudă și sfidare a instanței, care se adaugă la cei doi ani și jumătate ispășiți deja.

Alexei Navalnîi  a negat acuzațiile și afirmă că ele au fost fabricate special pentru a-i contracara criticile lansate la adresa regimului lui Putin. Este cunoscut faptul că Navalnîi este cel mai vocal critic al președintelui rus Vladimir Putin.

Și aliații lui Navalnîi sunt de părere că închisoarea  acestuia este motivată politic.

„Acesta este un război stupid pe care Putin l-a început”, a declarat Navalnîi, în fața  unei curți de apel din Moscova, printr-o legătură video de la o colonie penală de corecție.

Potrivit Reuters, procurorii ruși încearcă să-l mute pe Navalnîi într-o închisoare de maximă securitate pentru a ispăși pedeapsa sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...