Algoritmii Twitter favorizează postările politicienilor și presei de dreapta

Twitter a recunoscut că algoritmii platformei sale favorizează postările politicienilor de dreapta și ale organizațiilor media de dreapta, informează The Guardian.

Astfel, platforma de socializare a examinat tweet-urile oficialilor aleși din șapte țări – Marea Britanie, SUA, Canada, Franța, Germania, Spania și Japonia.

Totodată, a studiat dacă conținutul politic de la organizațiile media a fost amplificat pe Twitter, concentrându-se în primul rând pe surse de știri din SUA, cum ar fi Fox News, New York Times și BuzzFeed.

Studiul a comparat cronologia „Acasă” a Twitter, modul implicit în care 200 de milioane de utilizatori pot vedea postările celorlalți utilizatori, în care un algoritm adaptează ceea ce vede fiecare persoană, cu cronologia tradițională în care cele mai recente tweet-uri sunt clasate pe primul loc.

Studiul a comparat cele două tipuri de cronologie, luând în considerare dacă unii politicieni, partide politice sau știri au fost mai promovate/susținute decât altele.

Studiul a analizat milioane de tweet-uri de la oficiali, alese între 1 aprilie și 15 august 2020 și sute de milioane de tweet-uri de la organizații media, în mare parte din SUA, în aceeași perioadă.

În șase din șapte țări, politicienii de dreapta au fost favorizați de algoritmii Twitter.

În urma acestor rezultate, compania a afirmat că nu este clar de ce cronologia de pe ecranul „acasă” a produs aceste rezultate și a indicat că ar putea avea nevoie acum să-și schimbe algoritmul.

Amplificarea algoritmică este problematică dacă există un tratament preferențial în funcție de modul în care este construit algoritmul față de interacțiunile pe care oamenii le au cu acesta. Este necesară o analiză suplimentară a cauzei principale pentru a determina ce modificări, dacă există, sunt necesare pentru a reduce impactul negativ al algoritmului nostru de cronologie de pe ecranul acasă”, se arată într-o postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...