Alina Bica, reținută în Italia

Publicat: 11 iul. 2020, 11:00, de Ramona Feraru Kim, în SOCIAL , ? cititori
Alina Bica, reținută în Italia

Fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica a fost arestată în Italia de polițiștii italieni. Pe numele Alinei Bica fusese emis un mandat european de urmărire internațională pentru infracțiunea de favorizarea infractorului fiind condamnată 4 ani la închisoare. Chestorul-șef Liviu Vasilescu a precizat că și omul de afaceri Ion Benea a fost reținut de autoritățile italiene.

Cooperare cu polițiștii UE

„În urma cooperării polițienești internaționale, precum și a bunelor relații între ministrul de Interne din România și ministrul de Interne din Italia, au fost depistați de colegii noștri pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional, Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infractorilor, fiind condamnată 4 ani la închisoare și Benea Ion, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals.

În custodia italienilor

În acest moment, cei dou sunt în custodia colegilor din Italia și, de asemenea, vreau pe acestă cale să mulțumesc tuturor partenerilor instituționali pentru succesul acestei acțiuni „, a precizat chestorul șef Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. Acesta a precizat că este doar o chestiune de timp până vor fi aduși în țară cei doi. Pe de altă parte statul Italian va decide, în urma unui proces, dacă cei doi vor fi extrădați. Alina Bica a mai fost reținută în Costa Rica alături de Elena Udrea.