Alina Gorghiu anunţă că PNL, PSD şi UDMR solicită revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului

Publicat: 23 nov. 2021, 11:41, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Alina Gorghiu anunţă că PNL, PSD şi UDMR solicită revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat, marţi, că PNL, PSD şi UDMR au depus o solicitare de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului.

Gorghiu a arătat că speră ca grupul USR să înţeleagă că sunt principii constituţionale pe care trebuie să le respecte, acela al majorităţii, configuraţia actuală.

”Nu e niciun fel de problemă, chiar dacă nu ştia dat demisia, deşi aşa era elegant”, a spus Gorghiu, afirmând că votul pentru noul preşedinte va fi dat tot astăzi, iar Florin Cîţu este susţinut de grupul PNL.

Alina Gorghiu a declarat, la Senat, că solicitarea de revocare se va supune votului secret, cu cartele, în plenul Senatului, urmând ca ulterior un viitor Birou Permanent va trebui să convoace un nou plen, pentru că funcţia de preşedinte al Senatului va deveni vacantă, după revocarea Ancăi Dragu.

”Vor derula, în cursul zilei, o nouă procedură de vot în plen, cu buletine de vot, pentru a putea vota noul preşedinte al Senatului”, a mai spus Gorghiu conform news.ro.

Alina Gorghiu a spus că grupul PNL îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Senatului. ”Vom vedea în ce măsură vor exista şi alte propuneri, în afară de Florin Cîţu, care este susţinut de PNL, PSD şi UDMR